1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Akzen Makine Elbistan’da atıklardan elektrik üretecek

Akzen Makine Elbistan’da atıklardan elektrik üretecek

Akzen Makine, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kuracağı 13 MW kapasiteli tesiste atıklardan elektrik üretecek.

Akzen Makine Elbistan’da atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Akzen Makine, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kuracağı 13 MW kapasiteli tesiste atıklardan elektrik üretecek.

Akzen Makine Atık Değerlendirme İnşaat Tarım Ürünleri Hayvancılık Turizm San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Kahramanmaraş ili, Elbistan İlçesi, Çiçek Mahallesi, Altaş Mevkiinde yaklaşık 6 bin 500 m2’lik alanda Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, 90 ton/gün Kapasiteli Piroliz Tesisi ve 13 MW Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki proje kapsamında 150.000 ton/yıl “Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı” ve 90 ton/gün kapasiteli piroliz tesisi yapılacak. Hammadde olarak çelik özlü konveyör bant lastiği hurdası, ömrünü tamamlamış lastikler, Atık kauçuklar, Atık çuvallar, Atık Plastikler, Atık Kablo Dışları kullanılacak. İhtiyaç duyulacak olan ham madde, Elektirik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Maden Sahaları Daire Başkanlığı, Afşin – Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’nden ve ihtiyaç duyulması halinde piyasadan temin edilecek. 

Tamamı fiziksel işlemlerden oluşacak başlangıç prosesi sonrasında ortaya çıkan tehlikesiz kauçuklar piroliz işlemine tabi tutulacak. Tehlikeli sınıfta olan kauçuk malzemeler ise konusunda lisans almış firmalara gönderilecek. Ayırma ve kırma işlemlerinden oluşacak metal (çelik, demir) hurdaları ise tesiste uygun alanda depo edildikten sonra satışa sunulacak. Piroliz işlemi sonrasında oluşacak pirolitik yağ ise elektrik üretimi için kullanılacak. Günlük piroliz reaksiyonu sonucu üretilen 58.500 kg yağdan 13,037 MW kapasiteli elektrik üretimi yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler