1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alaboyun: Elektrik talep artışında Avrupa`da birinciyiz

Alaboyun: Elektrik talep artışında Avrupa`da birinciyiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, doğalgaz ve elektrik talebi artışında Avrupa'da ilk sırada yer aldığımızı söyledi.Enerji...

Alaboyun: Elektrik talep artışında Avrupa`da birinciyiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, doğalgaz ve elektrik talebi artışında Avrupa'da ilk sırada yer aldığımızı söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun 6. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Son 10 yılda, dünyada doğalgaz ve elektrik talebinin Çin’den sonra en fazla arttığı 2. ülke konumundayız. Avrupa’da da birinciyiz” dedi.

Alaboyun, "Son 10 yıl içerisinde, dünyada doğalgaz ve elektrik talebinin Çin’den sonra en fazla arttığı 2. ülke konumundayız. Avrupa’da da birinciyiz. Hem enerji hem de doğal kaynaklar sektörü özel sektörün yatırımlarıyla büyüyen sektörlerdir. Özel sektörün yatırımlarını daha kolay ve hızlı yapabileceği bir ortamın sağlanması, yatırımların önündeki yapısal sorunların giderilmesi noktasında bakanlığımız çalışmalarını sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

Alaboyun, ülkede giderek artan enerji talebinin başlıca etmenlerini ekonomik büyüme, artan kişi başına düşen gelir ve nüfus artışındaki olumlu gelişme olarak sıralarken, bu talebin de 2023 yılına kadar yılda yüzde 7 artacağının tahmin edildiğini bildirdi.

ÖZELLEŞTİRME TAMAMLANACAK

Elektrik üretiminde bugün özel sektörün payının yüzde 65, kamunun payının da yüzde 35 olduğunu ifade eden Alaboyun, önümüzdeki süreçte enerji üretim varlıkları özelleştirilmesinin tamamlanmasını öngören özelleştirme programının ülkenin enerji sektörüne son derece rekabetçi bir yapı ve büyüme için yeni ufuklar kazandıracağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler