1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alaboyun: EPİAŞ ile geleceğin elektriği satılabilecek

Alaboyun: EPİAŞ ile geleceğin elektriği satılabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, EPİAŞ borsa işlemlerine başladıktan sonra geleceğe dönük piyasalarda 2-3 yıl...

Alaboyun: EPİAŞ ile geleceğin elektriği satılabilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, EPİAŞ borsa işlemlerine başladıktan sonra geleceğe dönük piyasalarda 2-3 yıl sonrasının elektriğinin bile alınıp satılabileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, EPİAŞ’ın, yatırımcıların öngörü oluşturmaları konusunda çok önemli bir işlevi olduğuna işaret ederek, “EPİAŞ borsa işlemlerine başladıktan sonra geleceğe dönük piyasalarda 2-3 yıl sonrasının elektriği bile alınıp satılabilecek. Bu nedenle yatırımcı, 2-3 yıl sonrasına müşterisi varsa yatırım yapmaya karar verecek çünkü elektriğini bugünden satmış olacak, gelecekteki yatırımını garanti altına almış olacak. Yatırımlar burada şekillenecek, onun için EPİAŞ’ı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

ELEKTRİK ARZINDA FAZLALIK OLUŞTU

Alaboyun, Türkiye’de elektrik tüketiminin son yıllarda beklenenden az gerçekleştiğini dile getirdi. Bu sebeple elektrik arzında fazlalık oluştuğunu ifade eden Alaboyun, özel sektör yatırımcısının gelecek planlarını arz-talep dengesine göre şekillendirdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler