1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Alaboyun: Maden Bakanlığı ya da müsteşarlık kurulmalı

Alaboyun: Maden Bakanlığı ya da müsteşarlık kurulmalı

Enerji Günlüğü -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Maden Bakanlığı ya da müsteşarlık kurulması için Başbakana öneri yaptığını...

Alaboyun: Maden Bakanlığı ya da müsteşarlık kurulmalı

Enerji Günlüğü -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Maden Bakanlığı ya da müsteşarlık kurulması için Başbakana öneri yaptığını söyledi.

Kömür Üreticileri Derneği’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına gerçekleştirdiği ziyaretinde değerlerdirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Türk madenciliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sayın Başbakanımızla yaptığım ikili görüşmede de bir Maden Bakanlığının ya da Başbakanlığa bağlı konuyla ilgili bir müsteşarlığın kurulmasını önerdim” dedi.

Alaboyun, 15 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında ana gündem maddelerinden birinin madencilik olacağını dile getirerek, toplantıda animasyon destekli sunumlar ile Türk madenciliğinin masaya yatırılacağını kaydetti.

YERLİ MADEN KAYNAKLARININ YÜZDE 12'Sİ KULLANILIYOR

Madencilikte yerli kaynakların yalnızca yüzde 12’sinin kullanıldığını, elektrik üretiminde ise doğalgazın oranının azaltılması gerektiğini söyleyen Alaboyun, iş sağlığı ve güvenliğinin de öne çıkarıldığı yeni bir madencilik yasası için çalışmalara başlanacağını dile getirdi. Alaboyun, yerli kömür kaynaklarından elektrik üretiminin artırılmasının daha doğru olduğunu, madenlere yapılacak yatırımların artırılması için de teşviklerin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler