1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alacer Gold, Avustralya`yı terkedip Türkiye`ye yönelecek

Alacer Gold, Avustralya`yı terkedip Türkiye`ye yönelecek

Alacer Gold firması, Avustralya operasyonlarını terk ederek, yatırımlarını üretim maliyetlerinin daha düşük olduğu Türkiye'ye kaydıracağını açıkladı.

Alacer Gold, Avustralya`yı terkedip Türkiye`ye yönelecek

Enerji Günlüğü - Alacer Gold firması, Avustralya operasyonlarını terk ederek, yatırımlarını üretim maliyetlerinin daha düşük olduğu Türkiye'ye kaydıracağını açıkladı. 

Avustralya'da altın üretimi yüzde 5 düştü. Aralık 2012 son çeyreğine göre daha düşük üretim yapan Avustralyalı madenciler, toplamda Ocak-Mart 2013 döneminde 63.5 ton altın ürettiler. Surbiton Associates adlı maden danışmanlık şirketinden Dr. Sandra Close altın fiyatlarındaki global düşüşün Avustralya dolarının da değer kaybetmesi ile etkisinin çok hissedilmediğini belirtti. Bu arada Avustralya doları ABD doları karşısında son 30 ayın en düşük değerlerinden işlem görüyor.

ERZİNCAN'DAN MEMNUN, YATIRIMLARI ARTIRACAK

Öte yandan, Alacer Gold firması, Avustralya operasyonun terk edeceğini ve yatırımlarını üretim maliyetlerinin daha düşük olduğu Türkiye madenlerine kaydıracağını açıkladı. Kanada ve Avustralya borsalarında işlem gören firma, Erzincan'ın 120 kilometre güneydoğusundaki Çöpler madeninden bu yılın ilk üç ayında 54bin604 ons altın çıkardığını da duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler