1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aladdin Middle East Siirt ve Şırnak’ta petrol ve gaz arayacak

Aladdin Middle East Siirt ve Şırnak’ta petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Amerika merkezli Aladdin Middle East, Siirt ve Şırnak illerinde iki ruhsatlı sahasında çevre izni aldığı 10 adet lokasyona ek olarak...

Aladdin Middle East Siirt ve Şırnak’ta petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Amerika merkezli Aladdin Middle East, Siirt ve Şırnak illerinde iki ruhsatlı sahasında çevre izni aldığı 10 adet lokasyona ek olarak 168 lokasyonda daha ham petrol ve doğal gaz arayacak. 

ABD Kansas menşeili Aladdin Middle East Ltd. Şti. tarafından Siirt ili, Eruh ve Pervari ilçeleri ile Şırnak ili, Merkez ilçesinde bulunan AR/AME-SNR/5019 hak sıra numaralı Petrol Arama Ruhsatı sınırları içerisinde “ARİ/AME-SNR/K/M48-a3-1 ve ARİ/AME-SNR/K/M48c1-1 İşletme Ruhsatlarında Ham Petrol Arama ve Üretim Faaliyetleri” projesini hayata geçirmeyi planlanıyor.

Şirket arama ruhsatı sahası içerisinde Siirt il sınırları içerisinde  7 adet petrol arama kuyusu açmış, 6 adet arama kuyusunda kaynak bularak üretime başlamış durumda. Ayrıca 1 adet kuyu (Doğu Sadak-1) da enjeksiyon kuyusu olarak kullanılıyor. Şırnak il sınırları içerisinde henüz arama/üretim faaliyetine başlamayan şirket, AR/AME-SNR/5019 numaralı ruhsat sahası içerisinde mevcut durumda “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan 10 adet lokasyona ek olarak 168 lokasyonda ham petrolün aranması, arama işlemleri sonucunda kaynağa ulaşılması ile birlikte üretilmesi ve depolanması çalışmaları yapmayı planlıyor. Projenin toplam bedeli ise 672 milyon lira olarak öngörülüyor.

Arama faaliyetleri sonrasında kaynağa ulaşılarak üretim faaliyetine geçilmesi ile birlikte 500 ton/gün ham petrol, 500.000 m3/gün doğal gaz veya kaya gazının çıkarılması öngörülüyor.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler