1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aladdin, TBS ve Sonar, Siirt`te petrol arayacak

Aladdin, TBS ve Sonar, Siirt`te petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Aladdin Middle East, TBS Petrol Arama ve Sonar Petrol Arama şirketlerine Siirt'te bir adet müşterek petrol arama ruhsatı verildi. Aladdin...

Aladdin, TBS ve Sonar, Siirt`te petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Aladdin Middle East, TBS Petrol Arama ve Sonar Petrol Arama şirketlerine Siirt'te bir adet müşterek petrol arama ruhsatı verildi.

Aladdin Middle East Limited, TBS Petrol Arama Üretim ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi ve Sonar Petrol Arama ve Üretim Sanayi Ticaret Limited Şirketleri'nin Siirt'te müşterek petrol arama ruhsatı edinmek amacıyla Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne 11 ve 12 Eylül 2012 tarihli dilekçelerle yaptıkları başvuru olumlu sonuçlandı. Üç şirkete 10 No'lu Siirt Petrol Bölgesi'nde, Siirt ili sınırları içindeki AME-TBS-SNR/X/A işaretli sahada AR/AME-TBS-SNR/5124 hak sıra numarası ile bir adet ruhsat verildi. Aladdin Middle East ile TBS AŞ'nin yüzde 42.5'erlik, Sonar Petrol Limited'in yüzde 15 paya sahip olduğu dört yıllık ruhsat, ikinci yılın sonuna kadar 1 adet arama kuyusu açılması şartına bağlandı. 

ALADDIN'İN BİR TALEBİNE RET

Bu arada Aladdin Middle East ve TBS Petrol Arama AŞ'nin 28 Mart 2012 tarihli bir başka petrol arama ruhsatı talebi reddedildi. 12 No'lu Gaziantep petrol bölgesinde, Adıyaman sınırları içinde AME-TBS/XII/A işaretli sahaya ilişkin AR/AME-TBS/5066 hak sıra numaralı ruhsat başvurusunun reddi, 6326 Sayılı Petrol Kanunu’nun 4, 51 ve 52’nci maddelerine dayandırıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler