1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Alakır`da 2 ÇED`e onay, çevreciler dava açacak

Alakır`da 2 ÇED`e onay, çevreciler dava açacak

Enerji Günlüğü - Antalya'nın Kumluca ilçesi sınırları içinde yer alan Alakır Vadisi'nde iki adet hidroelektrik santrali projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Alakır`da 2 ÇED`e onay, çevreciler dava açacak

Enerji Günlüğü - Antalya'nın Kumluca ilçesi sınırları içinde yer alan Alakır Vadisi'nde iki adet hidroelektrik santrali projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu onaylandı.

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Kumluca İlçesi Büyükalan Köyü sınırları içerisindeki Ado Madencilik Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Alakır-1 Regülatörü ve HES (3,968MWm/3,790MWe) projesi ile Alakır-2 HES (4,389 MWm/4,18 MWe) ile Malzeme Ocağı, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi projelerine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Komisyonu inceleme ve değerlendirme sürecini tamamladı.

30 BİN KARŞI İMZAYA RAĞMEN... 

Alakır Kardeşliği adlı yerel örgütlenme, vadideki tüm hidroelektrik projelerine karşı çıkıyor. Geçtiğimiz dönemde bölgedeki projelerin durdurulması için 30 bine yakın imza toplayan Alakır Kardeşliği'nin çabalarına rağmen Alakır 1 ve Alakır 2 projelerinin her ikisine ilişkin ÇED raporları da "olumlu" olarak kabul edilti.

ALAKIR KARDEŞLİĞİ DAVA AÇACAK

Söz konusu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasında 10 işgünü süresince görüşlere açıldı.

Projelere ilişkin soru ve önerilerin Antalya Valiliği veya Bakanlık Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak bildirilmesi gerekiyor. Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, her iki raporun da nihai kabul edilmesi üzerine bu kararların iptali için mahkemeye gidileceğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler