1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Alarko’da Ayhan Yavrucu dönemi kapandı

Alarko’da Ayhan Yavrucu dönemi kapandı

Alarko Holding İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu, emekliye ayrıldı yerine 1 Ekim 2021 itibariyle Ümit Nuri Yıldız getirildi.

Alarko’da Ayhan Yavrucu dönemi kapandı

Enerji Günlüğü - Alarko Holding İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu emekliye ayrılırken, yerine Ümit Nuri Yıldız atandı.  

Türkiye'nin önde gelen enerji oyuncuları arasında yer alan Alarko Holding'in üst yönetiminde bayrak değişimi yaşandı. İş hayatının 47 yılını Alarko bünyesinde geçiren Alarko Holding İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu, emekli oldu.

Alarko Holding’den yapılan açıklamada, “Topluluğumuzda uzun yıllardır bizlerle birlikte olan ve topluluğumuza yön veren İcra Kurulu Başkanımız Ayhan Yavrucu 30.09.2021 tarihi itibarıyla emekli olmak istediğini yönetim kurulumuza iletmiştir. Yavrucu’nun bu talebi yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiş olup, kendisinin tecrübe ve bilgi birikiminden Alarko Holding A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olarak yararlanmaya devam edeceğiz" denildi.

Açıklamaya göre Alarko Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanlığına bugün (01/10/2021) itibarıyla göreve başlamak üzere Ümit Nuri Yıldız atandı. 

Alarko Holding; sahibi olduğu Panel Enerji Güneş Santralleri, Karakuz Barajı ve HES, Kırklareli Kombine Çevrim Gaz Santrali ve Gönen Hidroelektrik Santrali ile enerji sektöründe de önemli bir oyuncu olarak faaliyet gösteriyor. 

Alarko; Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak üzere 6 ilde perakende elektrik satışı yapan Mepaş Enerji ile Çanakkale Karabiga İthal Kömür Santrali’nde ise Cengiz Holding ortaklığıyla enerji sektöründe çalışmalarına devam ediyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler