1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Alaşehir 3 JES halkın görüşüne açıldı

Alaşehir 3 JES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş.'nin Manisa'daki 50 MW'lık Alaşehir 3 JES projesi halkın görüşüne açıldı.Çevresel Etki...

Alaşehir 3 JES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş.'nin Manisa'daki 50 MW'lık Alaşehir 3 JES projesi halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi sınırları içerisinde Alhan köyü mevkiinde kurulması planlanan 50 MW kurulu gücünde Alaşehir 3 JES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasının halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Jeotermal enerji santralinde yıllık 300 GWh enerji üretilmesi bekleniyor.

HALKIN KATILIM TOPLANTISI 26 TEMMUZ'DA

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 26 Temmuz 2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecek.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

ALAŞEHİR 3 JES KAPASİTE ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler