1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Alaşehir’de seracılık için jeotermal kaynak aranacak

Alaşehir’de seracılık için jeotermal kaynak aranacak

Enerjeo Kemaliye Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. Şirket jeotermal kaynağı seracılık faaliyetlerinde kullanacak.

Alaşehir’de seracılık için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Manisa’daki 1800 dönüm Tarıma Dayalı İhtisas Organize Teknolojik Sera Bölgesinin ve meyve sebze kurutma tesisinin ihtiyacı olan jeotermal kaynağın karşılanması amacıyla 5 adet kuyu açılacak. 

Enerjeo Kemaliye Enerji Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Kemaliye mahallesi mevkide işletmeye alınan Enerjeo Kemaliye Jeotermal Enerji Santrali’ne planlanan 1800 dönüm Tarıma Dayalı İhtisas Organize Teknolojik Sera Bölgesinin ve meyve sebze kurutma tesisinin ihtiyacı olan seracılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere jeotermal kaynak arama kuyuları açılması planlanıyor. 1,2 milyon TL değerindeki proje ile elde edilen jeotermal kaynak, seranın ihtiyaç duymadığı zamanlarda Jeotermal Elektrik Santrali’nde kullanılacak. 

Proje ile 8211 hektarlık jeotermal kaynak işletme ruhsat alanı üzerinde 5 adet kuyu açılacak. Bu kuyuların 2’si üretim, 3’ü re-enjeksiyon kuyusu olacak. Sondaj kuyuları için her bir kuyu alanı 7.000 m2 olacak ve toplamda 213.000 m2 alan kullanılacak. Planlanan üretim kuyularının ortalama 15 ton/saat civarı jeotermal akışkan üretimi yapabileceği öngörülüyor.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler