1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Albayrak: 2018’de YEKA’lar sürpriz adımlarla devam edecek

Albayrak: 2018’de YEKA’lar sürpriz adımlarla devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında sürpriz bazı adımlarla YEKA’ların devam edeceğini ve rüzgarda...

Albayrak: 2018’de YEKA’lar sürpriz adımlarla devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında sürpriz bazı adımlarla YEKA’ların devam edeceğini ve rüzgarda bekleyen kapasitelerin bu yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 6. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK2017) açılışında yaptığı konuşmada, güneş ve rüzgar enerjisinde önemli adımlar attıklarını belirterek, bu adımların seneye farklı sürpriz adımlarla devam edeceğini, piyasayı şaşırtmaya ve ‘Vay Be!’ dedirtmeye devam edeceklerini söyledi. 

Albayrak, “Türkiye enerji piyasasını dengeli bir portföyle yönetmek, kurmak ve kullanmak durumunda. Önceliğimiz enerjide de dışa bağımlılığı düşürmekse tüm enerji kaynaklarından yararlanmak zorundayız. Rüzgarda bekleyen kapasiteler ile ilgili olarak önümüzdeki Kasım- Aralık gibi tamamlayıp sektörün önünü hızlıca açarak hızlıca ilerleyeceğiz. Türkiye’nin bir kuruş sermayesini kaynağını ihtiyaç dışı kullanacak lüksü yok. Her kaynağını maksimum verimlilikle kullanmak suretiyle maksimum rekabetin de önünü açmak zorundayız. Türkiye bu anlamda rüzgar enerjisi noktasında çok ciddi bir başarı hikayesi yazmaya, önemli adımlar atmaya devam edecek.” dedi.

YEKDEM MİADINI DOLDURDU

Albayrak ayrıca, bu konuda en yetkili kişi olarak 2020'den sonra YEKDEM’e devam etmeyeceklerini, YEKDEM’in artık miadını doldurduğunu ifade ederek, “YEKA ile yola devam edeceğiz. Kamu maliyesini de destekleyecek bir model ile yol almak zorundayız.” dedi. 

Sabiha KÖTEK/Enerji Günlüğü-Ankara

 
Önceki ve Sonraki Haberler