1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Albayrak: Akdeniz'de çok aktif bir yıl olacak

Albayrak: Akdeniz'de çok aktif bir yıl olacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mart ayı sonunda 2 geminin devreye girmesiyle Karadeniz'in yanında Akdeniz'de de enerji...

Albayrak: Akdeniz'de çok aktif bir yıl olacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mart ayı sonunda 2 geminin devreye girmesiyle Karadeniz'in yanında Akdeniz'de de enerji arama çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Genel Kurulu'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Petrolleri'nin bu yıl deniz aramacılığında daha aktif olacağını belirterek, sadece Karadeniz sularında petrol ve doğal gaz aramaları yürütülmeyeceğini, Mart ayı sonunda 2 geminin devreye girmesiyle Akdeniz'de de çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Albayrak, "Biliyorsunuz Mart sonu 2. gemimiz devreye giriyor. İki tane önemli Türk denizcisinin çok daha aktif bir şekilde birinin Karadeniz'de birinin Akdeniz'de çok daha aktif bir şekilde çalışacağı, 3 boyutlu sismikle çok daha aktif ve nokta atışı çalışacağı bir dönem başlayacak. Artık çok daha farklı bir strateji gütmemiz lazım. Artık sadece Karadeniz'de değil önümüzdeki 5-10 yıl, stratejik olarak arama derin kuyu sondaj çalışmalarını başlatacağımız Karadeniz'in yanında Akdeniz'in de aktif bir şekilde dünya aramacılık vitrininde daha fazla yer alacağı bir dönem olacak. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz" dedi.

Türkiye'nin iç piyasa değil bölgeyi de kuşatacak bir doğalgaz stratejisi olması gerektiğini vurgulayarak, Türk Akımı projesinin hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler