1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Albayrak: Barışı sağlayacak her projeye açığız

Albayrak: Barışı sağlayacak her projeye açığız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, barışa katkı sağlayacak her projeye olumlu baktıklarını söyledi. Bakan Albayrak,...

Albayrak: Barışı sağlayacak her projeye açığız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, barışa katkı sağlayacak her projeye olumlu baktıklarını söyledi. 

Bakan Albayrak, Adana’da gerçekleşen 7. Türkiye Enerji Zirvesi’nde kendisine yöneltilen Şanghay İşbirliği Örgütü Enerji Kulübü’nün 2017 dönem başkanlığını Türkiye’nin almasına ilişkin bir soru üzerine, barışı sağlayacak ve huzura katkı sağlayacak her projeye olumlu yaklaştıklarını belirtti.

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) dünyanın enerji kulübü olma anlamında en büyük örgütlerinden biri olduğunu ifade eden Berat Albayrak şöyle kounuştu: “ŞİÖ yakından takip ettiğimiz iş birliği örgütlerinden bir tanesi. Dünyanın büyüyen ekonomileri içerisinde yer alan böylesine önemli bir örgütte bulunmaktan, katkı verip almaktan, olumlu bir gündemle desteklenmekten, paydaşı olmaktan memnuniyet duyarız."

Türkiye'nin yakın çevresindeki coğrafyada eskisinden çok daha farklı bir iletişim stratejisi uyguladığını vurgulayan Bakan Berat Albayrak "Her zaman bunu ifade ediyoruz. Kazan - kazana dayalı, bölgedeki enerji, ekonomi ve farklı politikalar üzerinde barışa, huzura katkı yapacak projeler ile işbirliği anlamında ve arz güvenliğine katkı sağlama anlamında her projeye olumlu bakıyoruz” diye konuştu. 

ŞİÖ’nün dünya ekonomisinin en önemli birkaç ülkesinden ikisini (Çin, Rusya) içinde barındırdığını hatırlatan ve 2017 yılında Pakistan ve Hindistan’ın da ŞİÖ’de yer alacağından söz eden Albayrak, her ekonomik coğrafyayla iletişim ve diyalog içinde olmanın bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Albayrak’a göre bu, ekonomik olarak üretimden ve pazardan bahsetmenin önemli bir şartı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler