1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Albayrak: Enerjide tüm kriz senaryolarına karşı çalışıyoruz

Albayrak: Enerjide tüm kriz senaryolarına karşı çalışıyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin kısa ve orta dönemde enerji tedariğine dayalı yaşanabilecek bütün kriz...

Albayrak: Enerjide tüm kriz senaryolarına karşı çalışıyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin kısa ve orta dönemde enerji tedariğine dayalı yaşanabilecek bütün kriz senaryolarına karşı maksimum düzeyde çaba harcadıklarını söyledi.

A Haber televizyonunda canlı yayında soruları cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya ile yaşanan kriz sonrası komuoyunda endişe duyanların olabileceğini belirterek, Türkiye'nin kısa ve orta dönemde enerji tedariğine dayalı yaşanabilecek bütün kriz senaryolarına karşı maksimum düzeyde çalışan ciddi bir ekibi olduğunu ve konuyla ilgili maksimm çabayı harcadıklarından kimsenin şüphe duymamasını söyledi.

Albayrak, "Öncelikle kamuoyunda yaşanan kriz sonrası oluşan havadan dolayı farklı mecralarda çıkan haberlerden dolayı endişe duyanlar olabilir. Ama şunu söylemekte fayda var. Türkiye'nin kısa ve orta dönemde enerji tedariğine dayalı yaşanabilecek bütün kriz senaryolarına karşı maksimum düzeyde çalışan ciddi bir ekibi var. Bu ekip sağlıklı şekilde bu elektrik, gaz ve petrol ile enerjiye bağlı ürünlere ulaşma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadan ulaşmasıyla ilgili maksimum çabayı harcadığımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu kışı da gelecek kışları da sorunsuz atlatmak için çalışıyoruz. " ifadesini kullandı.

GEÇMİŞTEKİ GİBİ ÇALIŞARAK ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ

En soğuk kış şartlarında da bir kriz yaşanmadığı sürece enerji ihtiyaçlarını her zaman karşıladıklarını kaydeden Albayrak, yeni dönemde de hem piyasaların düzenlenmesi, hem özelleştirilen sektörler noktasındaki hizmet kalitesinin artırılması noktasında ve maliyetlerin düşürülmesi açısından çok yoğun bir mesaji ortaya koyacaklarını belirtti.

ALBAYRAK: AKKUYU'NUN YAPILMASINI İSTİYORUZ 

ENERJİDE 4+100 YILLIK HEDEF 

Önceki ve Sonraki Haberler