1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Albayrak: Güneş ve yerli kömür için ihaleler yakın

Albayrak: Güneş ve yerli kömür için ihaleler yakın

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerjide yerli ve yenilenebilir kaynakların ağırlığını artırma stratejisi doğrultusunda...

Albayrak: Güneş ve yerli kömür için ihaleler yakın

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerjide yerli ve yenilenebilir kaynakların ağırlığını artırma stratejisi doğrultusunda yıl sonuna kadar ilk kömür ve ilk güneş lisansı ihalelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. 

Berat Albayrak, Bereket Enerji Grubu’nun Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa illerindeki elektrik abonelerine hizmet vermek üzere kurulan ADM-GDZ Çağrı Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, enerji sektörünün özelleştirilmesinden sonra devletin vatandaşa karşı sorumluluğunun bitmediğini, kenara çekilemeyeceğini, vatandaşın memnuniyeti için sektörün denetiminin, kontrolünün sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. 

7 BİN KİŞİLİK İLAVE İSTİHDAM

Elektrik dağıtım sektörünün zor bir sektör olduğunu kaydeden Bakan Albayrak “Her yıl 4.5-5 büyüyen bir enerji sektöründen söz ediyoruz. Bu yatırımların kurumsallaşması ve memnuniyet olarak halka dönmesi gerekiyor. Yaklaşık 9 merkezde yıl sonuna kadar açılışlarını tamamlayacağımız, 2 bin kişiden fazla istihdam sağlayacağımız çağrı merkezleri söz konusu. Bunun bir diğer ayağı da, yine 4-5 bine yakın ilave istihdam oluşturacak, müşteri memnuniyetini olumlu yönde etkileyecek, vatandaşa daha layık olduğu şekilde hizmet verecek yeni bir yapılanma” dedi. 

40 MİLYON HANEYE DOKUNUYOR

Elektrik dağıtımının yaklaşık 40 milyon haneye dokunduğu için hayati bir sektör olduğunu vurgulayan Bakan Albayrak şöyle devam etti: 

“2020'ye kadar stratejik adımlar atacağız. Yaklaşık 30 sene önce şebeke sistem altyapısı, iletim, dağıtım altyapısı 20 bin MW'lik ihtiyaçları karşılayacak düzeydeyken, 78 bin MW'yi geçmiş, sadece nüfusunun artmasıyla değil, birey başına tüketimini her geçen gün artıran bir ülkeden bahsediyoruz. Önümüzde iki şeritli bir yol var. Burada sadece çukurlar yok. İki şerit de yetmiyor. Sadece asfaltlamak değil şerit sayısını da artırmamız gereken bir süreç.”

ADM-GDZ’YE MÜKEMMELLİK HEDEFİ KOYDU 

Enerji dağıtım sektörünü performans sistemine bağlı şekilde yakın takip altına aldıklarını kaydeden Albayrak “Bunun ayaklarından biri, halkımızın şikayetlerini dile getireceği çağrı merkezleri. Bu merkezlerde çalışan başına abone sayısı oranlarını Avrupa standartlarına çekmek için çok yoğun bir istihdamla bu süreci başlattık. Kriterlerimiz belliydi. İnşallah 21 dağıtım bölgesi içinde sistematik ve kurumsal yapısı itibariyle Avrupa Mükemmellik Kalite Ödülü'nü alabilecek düzeyde kurumsallaşma, dönüşüm sürecini başarırız. Madem ADM-GDZ birçok ilklere imza atmış bir oyuncu, inşallah bu dönüşümü gerçekleştiren ilk firma da dileğimiz odur ki Bereket Enerji Grubu olur” diye konuştu. 

Yılmaz: Çağrı merkezi dinleme hattı değil çözüm merkezi olmalı

YERLİ VE YENİLENEBİLİR DÖNÜŞÜMÜ 

Türkiye’nin büyümesinden, yatırımından, enerji sektörünün geliştirilmesinden vazgeçemeyeceğinin altını çizen Bakan Albayrak şöyle devam etti: 

“Bunu yapmak için her zamankinden çok daha fazla çalışmak zorundayız. Bakanlık olarak doğalgaz, elektrik üretim ve madencilik başta olmak üzere yerli ve yenilenebilir dönüşümünü çok kısa sürede atacağımız adımlarla hayata geçiriyoruz. Yıl sonuna doğru yerli ve yenilenebilir stratejimizin ilk ayakları olarak yerli kaynaklar konusunda yerli kömürle ilgili ilk ihalemizi yapıyoruz. Yerli ve yenilenebilir çerçevesinde ise güneş ihalemizi yapacağız. Sadece yerli kaynakların yüksek oranda kullanılması değil, aynı zamanda bir Ar-Ge merkezi oluşturulması doğrultusunda ilk adımları atacağız. 2053"ün 2071'in ülkesini hayal ediyorsak, ileriye bakmalıyız. Bu stratejik vizyondan hareketle, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu stratejik vizyondan hareketle, 15 Temmuz öncesinden çok daha fazla çalışmak zorundayız.”

BUGÜN DÜNDEN, YARIN BUGÜNDEN İYİ 

Enerji altyapımızı, uluslararası arz talep dengesi, kaynakların keşfi, aklınıza gelebilecek her alanda kaynak çeşitliliğinin oluşturulması, alternatif kaynaklara her türlü yatırımın yapılması, nükleer, güneş, rüzgar, jeotermal, yerli kömür ve HES'ler dahil. Hepsinde en iyisini en uygununu, en gelişmişini, ülkenin maliyet ve gelişmişlik noktasına taşımak için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Bugünümüz dünden daha iyi, yarınımız bugünden daha iyi olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.   

MİLASLI HANİFE TEYZE’NİN ÇAĞRISINI BAKAN CEVAPLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Baranı Berat Albayrak, Ağustos ayı başında elektrik dağıtım sektöründe çağrı merkezi kapasitesinin genişletilmesi ile ilgili yatırımların Ekim ayına kadar tamamlanmasını istemişti. Bereket Enerji Grubu, ADM-GDZ Çağrı Merkezi yatırımı Bakan Albayrak’ın talimatını yerine getiren ilk şirket oldu. ADM-GDZ Çağrı Merkezi’ni arayan bir tüketicinin çağrısını Bakan Albayrak cevapladı. Milas Dörttepe Köyü’nden arayan Hanife Kurt, evinin karşısındaki sokak lambasının iki gündür yanmadığını söyledi. Sorunun en kısa sürede halledileceğini belirten Bakan Albayrak, Hanife Kurt’tan sorun yaşanması halinde her zaman çağrı merkezini aramasını istedi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / DENİZLİ 

Önceki ve Sonraki Haberler