1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Albayrak: Güneşte ve rüzgarda Ar-Ge şartı koyacağız

Albayrak: Güneşte ve rüzgarda Ar-Ge şartı koyacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, güneş ve rüzgar enerjisinde belli bir bölgede açık eksiltme ile belli bir kapasiteyi...

Albayrak: Güneşte ve rüzgarda Ar-Ge şartı koyacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, güneş ve rüzgar enerjisinde belli bir bölgede açık eksiltme ile belli bir kapasiteyi kuracak firmalara yerli Ar-Ge şartı koyarak ihale açacaklarını söyledi.

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yerli Ar-Ge'nin önünü açmayı hedeflediklerini belirterek, güneş ve rüzgar enerjisinde belli bir bölgede açık eksiltme ile belli bir kapasiteyi kuracak firmalara yerli Ar-Ge şartı koyarak ihale açacaklarını söyledi. 

Yenilenebilir enerjide yeni bir model ve strateji ile yürüdüklerini ve yıl sonuna kadar güneş ve rüzgârda iki ihale açmayı düşündüklerini kaydeden Albayrak, Türkiye'de teknolojinin önünü açmak için sadece alım garantisi vermenin yetmediğini, alım garantisi ile teknolojiyi tükettiğimizi ama üretmediğimizi ifade etti. 

Albayrak bu çerçevede geliştirilecek olan yerli üretimi teşvik edecek bir model ile güneş enerjisinde belli bir bölgede açık eksiltme ile belli bir kapasiteyi kuracak firmalara yerli Ar-Ge şartı koyarak ihale açacaklarını, rüzgar enerjisinde de bir paketi aynı şekilde ihale edeceklerini söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler