1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Albayrak: İkinci FSRU 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek

Albayrak: İkinci FSRU 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ikinci yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi Dörtyol FSRU’nun...

Albayrak: İkinci FSRU 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ikinci yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi Dörtyol FSRU’nun 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçeceğini söyledi. 

Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin sunumunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Hatay/Dörtyol ve Saros Körfezinde olmak üzere iki adet daha yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) daha devreye alınacaktır. Hatay/Dörtyol’daki FSRU, 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek." dedi. 

Akdeniz’de Hatay açıklarında yön değiştirerek İzmir Aliağa Limanı’na doğru yol alan Japon MOL şirketine ait Bahama bandıralı MOL FSRU Challenger gemisi, Aliağa'ya ulaştıktan ve LNG boşaltımı yaptıktan sonra orijinal rotası olan Hatay Dörtyol'a doğru ilerliyor. Günlük 21 milyon m3 gazlaştırma kapasitesine sahip FSRU gemisi, 21 Kasım sabahı Hatay Dörtyol limanına varacak. 

Geçen yıl sonunda Türkiye'nin ilk FSRU'sunun devreye alınmasının ardından, ikinci FSRU için BOTAŞ, yapılan görüşmeler sonucunda Japon MOL ile kiralama anlaşması imzalamıştı. MOL şirketine ait geminin, Kasım 2017’de BOTAŞ’ın Dörtyol FSRU projesi kapsamında devreye alınması bekleniyordu. Dörtyol FSRU projesi, BOTAŞ'ın 2017 sonu itibari ile gaz arzı arttırımı planları kapsamında önemli rol oynuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler