1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Albayrak: İran gazında indirim büyük bir kazanım oldu

Albayrak: İran gazında indirim büyük bir kazanım oldu

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İran doğal gazında kazanılan yüzde 13.3'lük indirimin Türkiye için büyük bir kazanım...

Albayrak: İran gazında indirim büyük bir kazanım oldu

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İran doğal gazında kazanılan yüzde 13.3'lük indirimin Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin İran gazında indirim sağlayacağı tahkim kararıyla ilgili ahaber'e açıklama yapan Enerji Bakanı Berat Albayrak, Tahkim Mahkemesi'nin kararı sonucu, İran'dan ithal edilen doğalgaz fiyatında yapılan yüzde 13,3 indirimin büyük bir kazanım olduğunu söyledi. 

"Amacımız vatandaşımıza daha ucuz maliyetlerle gaz temin etmek" diyen Albayrak, önümüzdeki birkaç yıl içinde daha ucuz maliyetli gaz tedariği sağlamayı umduğunu da kaydetti. 

İran Petrol Bakan Yardımcısı ve İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) Genel Müdürü Hamid Rıza Araqi, dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin İran’a açtığı doğalgaz tahkim davasını kazanması ardından, Türkiye’ye verdikleri doğalgazda yüzde 13.3’lük bir indirim yaptıklarını duyurmuştu.

İRAN DOĞAL GAZI UCUZLADI

 

Önceki ve Sonraki Haberler