1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Albayrak: Petrol 40 doların altında kalır

Albayrak: Petrol 40 doların altında kalır

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Berat Albayrak, 2016 yılında petrol fiyatlarının 40 doların altında kalmasının beklendiğini söyledi.Enerji Bakanı...

Albayrak: Petrol 40 doların altında kalır

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Berat Albayrak, 2016 yılında petrol fiyatlarının 40 doların altında kalmasının beklendiğini söyledi.

Enerji Bakanı Berat Albayrak, A Haber televizyon kanalında canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye'nin enerji maliyetlerine olumlu yansıyacağını belirten Bakan Albayrak "Enerji piyasalarındaki daglalarmalara kısa vadeli bakmamak lazım. Orta ve uzun vadeli bakmak lazım. Uzmanların öngörülerine bakarsak, petrol fiyatlarında 2016 için 40 doların altı öngörülüyor, 40 dolar ve üstü beklenen bir rakam değil. Petroldeki bu düşüş diğer enerji enstrümanlarındaki sözlemeleri de etkilediği için Türkiye açısından ciddi bir maliyet düşüşünü beraberinde getiriyor. Yaşanan düşüş, Türkiye'nin enerji ürünlerinde dışa bağımlılığı açısından da anlamlı bir düşüşü beraberinde getirebilecek bir düşüş" dedi.

Türkiye'nin enerji zengini bir ülke olmadığını, hızlı büyüme potansiyelinin gerektirdiği enerji ihtiyacını yurt dışından karşılayan bir ülke olduğunu kaydeden Bakan Berat Albayrak şöyle dedi:

"Türkiye'nin 2002'den bu yana gelen büyüme yolculuğunda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de enerji güvenliğini ve enerji çeşitliliğini, belki her zamankinden daha da iyi şekilde sürdürmesi gerekiyor. Meseleye günlük dalgalanmalar üzerinden değil de uzun vadeli bakmak lazım. 12-13 yıldır tüm enerji bakanlarımız siyasi sürecin enerji ayağına çok büyük katkılar yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamakla ilgili önemli projeleri hayata geçirmek için çok büyük mesai harcayacağız."

ALBAYRAK: ENERJİDE TÜM KRİZ SENARYOLARINA KARŞI ÇALIŞIYORUZ

Önceki ve Sonraki Haberler