1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Albayrak: SOCAR ile projelerimiz öngörülen şekilde devam ediyor

Albayrak: SOCAR ile projelerimiz öngörülen şekilde devam ediyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azeri kamu enerji şirketi SOCAR ile ortak stratejik projelerin öngördükleri zaman ve bütçe...

Albayrak: SOCAR ile projelerimiz öngörülen şekilde devam ediyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azeri kamu enerji şirketi SOCAR ile ortak stratejik projelerin öngördükleri zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ettiğini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bakan Berat Albayrak, Azerbaycan Devlet Enerji Şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev’i kabul etti.

Kardeş ülke Azerbaycan’ın enerji şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk milletinin yanında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Albayrak, “18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye’deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR’ın yaşanılan süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye’nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor” diye konuştu. 

Bakan Albayrak SOCAR’ın, TANAP ve STAR Rafineri projelerinin, Türkiye’deki doğrudan yatırımlar arasında katma değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji transferi konusunda ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, güçlü işbirliği ve Türk  ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle SOCAR’a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

SOCAR’ın önemli yatırımlarından Petkim’de FETÖ terör örgütüne karşı yapılan operasyonları da değerlendiren Albayrak, “Her yapının içine sızdıkları gibi özel sektörün de içine maalesef sızdılar. Doğrudan milleti hedef alan bu terör örgütüne karşı tüm kamu kurumlarında olduğu gibi özel sektörde de gerekli adımlar atılmakta, tedbirler alınmaktadır. Petkim’in Aliağa yerleşkesinde yapılan incelemeler de bu kapsamda atılan adımlardandır. Doğrudan SOCAR ile bir ilgisi olmadığı gibi, buradaki yetkililer de güvenlik güçlerimizle işbirliği içinde olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Albayrak, Azeri yetkililere terör örgütü FETÖ’ye karşı hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederken, görüşmede işbirliğinin bu alanda da güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında mutabık kalındı. 

Önceki ve Sonraki Haberler