1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Albayrak: TANAP çalışmaları hızlandırıldı

Albayrak: TANAP çalışmaları hızlandırıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru'nun da bel kemiğini oluşturan TANAP Projesi'nin hayata geçirilmesi...

Albayrak: TANAP çalışmaları hızlandırıldı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru'nun da bel kemiğini oluşturan TANAP Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki iş birliğinin dünyaya örnek teşkil eden örneklerinden biri olan TANAP Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

Albayrak, bu kapsamda, Şahdeniz ve TAP konsorsiyumlarının da benzer adımları atarak proje takvimlerini öne çekmelerinin, Güney Gaz Koridoru'nun bütünüyle bir an önce hayata geçirilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.

TÜRKİYE DESTEKLERİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEK

Avrupa Komisyonunca yaklaşık 10 yıl önce ortaya konmuş, enerji arz güvenliğine ve kaynak çeşitliliğine büyük katkı sağlayacak bir proje haline gelen Güney Gaz Koridoru projesi ileHazar kaynaklarının, önce Türkiye'ye olmak üzere Avrupa'ya iletilmesinin hedeflendiğini belirten Albayrak, "Türkiye, TANAP ve dolayısıyla Güney Gaz Koridoru konseptinin gerçekleştirilmesi için siyasi, teknik ve ekonomik alanlarda büyük özveri ile destek sağlamaya kararlılıkla devam edecektir." ifadesini kullandı.

Toplantı sonrasında Albayrak'ı kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Güney Gaz Koridoru projesinin paydaş ülkelerin kaynak çeşitliliği potansiyelini artıracağını ifade ederek, projenin Avrupa'nın enerji haritasını değiştireceğini belirtti. 

TANAP'TA GAZ AKIŞI 2020'DE

Öte yandan toplantıda konuşan Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP'ta ilk gaz akışının 2020 yılından itibaren başlayacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler