1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Albayrak: TANAP'ı 12 Haziran'da devreye alıyoruz

Albayrak: TANAP'ı 12 Haziran'da devreye alıyoruz

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TANAP’ın 12 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in katılımıyla...

Albayrak: TANAP'ı 12 Haziran'da devreye alıyoruz

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TANAP’ın 12 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in katılımıyla açılacağını söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Kurumu’nun destekleriyle gerçekleşen ELDER’in 11. Sektör Toplantısı Bursa’da yapıldı. Tören’de konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 12 Haziran’da TANAP’ı birlikte açacağını söyledi. Albayrak; “Avrupa Nabucco Boru Hattı Projesi’ni konuşup yapamazken Türkiye Azerbaycan ile yaptığı dev yatırımı hayata geçiriyor. Ayrıca yıl sonunda Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş fabrikası başlıyor. Rüzgar türbini fabrikasının bu yıl temelini atıyoruz. Yaz bitmeden ilk derin sondaj başlıyor. Off shore rüzgar YEKA’sı bu yıl yapılacak. Güneşte depolama ile birlikte yeni bir süreç başlatıyoruz” dedi.

Vatandaş memnuniyeti odaklı bir dönem başlattıklarını belirten Albayrak; “Amacımız vatandaşlarımızın aldığı hizmet kalite ve memnuiyeti seviyesini çok yükseltmek ve bu konuda diğer sektörleri geride bırakmak. Arıza, onarım, altyapı, güçlü kurumsal iletişim yöntemleri izlenmesi başlıca uygularımız. 2 yıldan bu yana sektörün daha iyi hizmet vermesi için çalıştık ve düzenlemeyi sağlayan kurum olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Vatandaş memnuniyetinin takipçisi olacağımı ben bizzat söyledim. Onlara sunulacak her konfor ve onlardan alınacak her teşekkür bizlerin en büyük motivasyonu olacak. 2018’de çok daha güçlü bir enerji sektörü hedefliyoruz. 100 yılın projesi olarak nitelendirdiğimiz ve son aşamasına geldiğimiz TANAP 12 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yapacağı açılış ile birlikte hizmete alınacak. Avrupa Nabucco Boru Hattı Projesini yıllarca konuşup yapamazken Türkiye Azerbaycan ile yaptığı dev yatırımı hayata geçiriyor. Yıl sonunda Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş fabrikası başlıyor. Rüzgar türbini fabrikasının bu yıl temelini atıyoruz. Yaz bitmeden ilk derin sondaj başlıyor. Off shore rüzgar YEKA bu yıl hayata geçecek. Güneşte depolama ile birlikte yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu konuda ARGE anlamında ilerliyoruz. Ülkemizin enerji bağımlılığını minimuma indirmek hatta bitirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MEMNUNİYETİ HER YERE GÖTÜRMELİYİZ

Merkezde yaşayanların memnuniyet oranının kırsalda yaşayanlara göre daha yüksek olduğunu ifade eden Albayrak sözlerine şöyle devam etti; “Hizmeti ve memnuniyeti ilçe, belde, kasaba demeden her yere götürmeliyiz. Geçen yıl elektrik yaşadığı bölgedeki elektrik dağıtım şirketini bilenlerin oranı yüzde 25’e yükseldi. Faturayı kimin kestiğini sorduğumuzda bu oran yüzde 20 oldu. Bu süreci başlattığımız dönemle karşılaştığımızda daha iyi noktadayız. Son bir yılda uzun süreli kesinti oluyor diyen oranı geçen yıla göre yüzde 15, son bir ayda uzun süreli kesinti oluyor diyen oranı yüzde 25 artış gösterdi. Bazı bölgelerde rehabilitasyondan kaynaklı zorunlu kesintilere gitmek zorunda olduğunuzu biliyoruz ama bunun vatandaşlarımıza düzgün anlatılması lazım. Belirlediğimiz şebeke yatırım hedeflerinde 2016’ya göre 2017’de yüzde 50 artış sağlandı. Vatandaşlara elektrik kesintisi sebebi sorulduğunda alınan cevap altyapı sorunu oldu. Daha iyi kalite sunmak için 30-40 yıllık altyapıların yenilendiğini anlatmak zorundayız. Bu noktada şikayet yerine vatandaşımız takdir gösterecektir.”

SİSTEMATİK HİZMET ANLAYIŞI PERFORMANSI ARTIRIR

Çağrı merkezi konusunda dağıtım şirketlerinin Bakanlık tarafından belirlenen hedefleri geçtğini ifade eden Albayrak; “Arıza olduğunda anında müdahale ediliyor mu sorusu sorulduğunda anında müdahale ediliyor oranında artış var. Çağrı merkezleri konusunda ise personel eğitimi daha hızlı ve sistematik hizmet anlayışı performansımızı arttıracaktır. Dağıtım şirketlerinin neredeyse tamamı çağrı merkezleri konusunda koyduğumuz hedefler konusunda başarı gösterdi. Çağrı merkezlerine ulaşma seviyesi yüzde 99’a çıktı. Gelen çağrıyı cevaplama oranı ise yüzde 96,23oldu. TEDAŞ tarafından 39 bin 382 muhtarla yüz yüze görüşme gerçekleştirilerek dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesi konusunda önemli bir veri sağladık. Bu veri olumlu ve olumsuz yönleri ortaya koyması açısından çok önemli. Her sene kendini sürekli yenileyen, geliştiren ve daha kaliteli hizmet çıktısı ortaya koyan bir dağıtım sektörü ortaya koymak zorundayız” dedi.

Raşit Kırkağaç - Bursa

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler