1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Albayrak: Türkiye'nin jeokimya haritası çıkarılacak

Albayrak: Türkiye'nin jeokimya haritası çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin jeokimya haritasının çıkarılacağını ve bu yılın sonuna kadar nerede...

Albayrak: Türkiye'nin jeokimya haritası çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin jeokimya haritasının çıkarılacağını ve bu yılın sonuna kadar nerede ne varsa ortaya çıkacağını söyledi. 

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını sonlandırmak için uzun dönemli, “Milli Enerji ve Maden Politikası”nı tanıtan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin jeokimya haritasının çıkarılacağını ve bu yılın sonuna kadar nerede ne varsa ortaya çıkacağını açıkladı.

HARİTA 2018'DE TAMAMLANACAK

Türkiye’deki tüm sondaj faaliyetlerinin ‘veri tabanı’ kabul edilebilecek bir harita ortaya çıkarılacağını anlatan Albayrak, “Türkiye jeofizik haritasını 2018’de tamamlayacak. Tüm Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz" dedi. 

Bakan Albayrak, jeokimya haritası için de 50 binden fazla örnek alındığını belirterek "Numunelerin sonuçları çok iyi geldi. Harika sonuçlar var. Türkiye’nin taşı da toprağı da altın inşallah" diye konuştu.

ARZ GÜVENLİĞİNDE EN BAKİR ALAN MADENCİLİK

Katma değer üretme açısından Türkiye'yi çok çok ileriye taşıyacak olan sektörün madencilik olduğunu kaydeden Albayrak, MTA özel sektör işbirliğiyle, ortaklıklarla bölgesel madencilik ve arama süreçlerini başlatacaklarını da ifade etti. 

MİGEM YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

"Türkiye'deki kredi stokunda madenciliğin payı sadece yüzde 3, bunu yükseltmeliyiz." diyen Albayrak ayrıca, MİGEM'in yeniden yapılandırılmakta olduğunu belirtti. Yatırımcının önünü açacak, e-maden sürecini de kapsayan prosedürleri hızlandırdıklarını da sözlerine ekledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler