1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Albayrak: Yaz saati uygulaması aynen devam edecek

Albayrak: Yaz saati uygulaması aynen devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının geçen yıl 540 milyon liralık tasarruf sağladığını ve devam...

Albayrak: Yaz saati uygulaması aynen devam edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının geçen yıl 540 milyon liralık tasarruf sağladığını ve devam edeceğini söyledi. 

İstanbul Sanayi Odası Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasıyla ilgili Danıştay’ın dün aldığı kararın esas yönüyle ilgili hiçbir etkisi olmadığını, sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir husus olduğunu kaydederek, “Arkadaşlar usulle ilgili düzeltmeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada bir problem yok.” dedi.

GEÇEN YIL UYGULAMA 540 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLADI

Albayrak, verimlilik hususunda yaz saati uygulamasının Türkiye’ye çok önemli bir katkı yaptığını belirterek, “Rakamsal olarak raporlar yeni geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir çalışma yaptırarak baktığımızda geçtiğimiz yıl 540 milyon liralık tasarrufla pozitif etki ortaya koymuştur. Bu süreç devam edecektir.” açıklamasında bulundu. 

İHRACATÇI BİRLİĞİNİN YAZ SAATİ İSYANI: PAZAR KAYBEDİYORUZ

EMO: SAATLER GERİ ALINMALI 

KESİNTİSİZ YAZ SAATİNE DANIŞTAY'DAN DURDURMA

Önceki ve Sonraki Haberler