1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Albayrak: Yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacağız

Albayrak: Yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, önümüzdeki süreçte yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacaklarını...

Albayrak: Yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, önümüzdeki süreçte yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacaklarını söyledi.

Enerjisa’nın Adana'da açılışını gerçekleştirdiği Çağrı Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla odaklanacaklarını kaydederek, yılsonuna kadar yerlide kömürden yenilenebilirde güneşten başlayarak ihaleler yapacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin enerjisinin çok büyük bölümünü ithal eden bir ülke olduğuna ve ekonomideki cari açığa dikkat çeken Albayrak, Çayırhan'da Ankara elektrik ihtiyacının üçte birini karşılayacak bir milyon Dolarlık kömür yatırımı yapacaklarını kaydetti.

GÜNEŞE YERLİ ÜRETİM VE AR-GE ŞARTI

Albayrak, ilk güneş ihalesini bu yıl sonu yapacaklarını ifade ederek, ama bu ihaleleri ithalata dayalı yapmayacaklarını, yerli üretim ve yerli Ar-Ge şartı koyacaklarını belirtti. 

Albayrak, "Güneşte ingot'tan başlayarak son modüle kadar tamamının Türkiye'de üretileceği bir sistem olacak." ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - ADANA

Önceki ve Sonraki Haberler