1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Albioma, Aydın’daki santrali için jeotermal kaynak arayacak

Albioma, Aydın’daki santrali için jeotermal kaynak arayacak

Albioma Kuyucak Jeotermal Elektrik, 36 milyon TL yatırımla Aydın’ın Kuyucak ilçesi sınırları içinde jeotermal kaynak arayacak. 

Albioma, Aydın’daki santrali için jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Aydın’daki 18 MW’lık Kuyucak Jeotermal Santralini işleten Fransız Albioma, santralde kullanmak üzere bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Fransa'da ve Fransız denizaşırı topraklarında faaliyet gösteren yenilenebilir enerji şirketi Albioma’nın Türkiye kolu olan Albioma Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş., Aydın İli, Kuyucak İlçesi sınırları içinde kendisine ait 2016/1 işletme ruhsat numaralı 4.685 hektarlık alanda bir adet jeotermal kaynak arama sondajı faaliyeti planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 36 milyon TL olarak öngörülüyor. Şirket, santrali bu yılın başında satın almıştı. 

Yapılacak olan sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu kuyu Jeotermal Enerji Santralinde üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılarak değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu jeotermal santral üretimi için istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek. 

Aydın’daki 18 MW’lık jeotermal santralini işleten Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik’in Albioma şirketine satışı 2022 yılı Şubat ayında tamamlanmıştı. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler