1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ali Koç, Bank Of America`nın küresel danışmanı

Ali Koç, Bank Of America`nın küresel danışmanı

Enerji Günlüğü - Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, dünyanın en büyük bankalarından Bank of America’nın...

Ali Koç, Bank Of America`nın küresel danışmanı

Enerji Günlüğü - Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, dünyanın en büyük bankalarından Bank of America’nın Küresel Danışmanlık Komitesi’ne girdi.

Uluslararası birçok kuruluşta görev alan Türk yöneticiler, kriz deneyimleriyle ve dünya çapında tanınan isimlerle birlikte yaptıkları işler nedeniyle "danışmanlık" alanında dikkatleri üzerlerine çekiyorlar. Düşünce kuruluşlarından finansa, telekomünikasyondan otomotive birçok alanda görev alan yöneticilere en son eklenen isim ise Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç oldu. Dünyanın en büyük bankalarından Bank of America’nın Küresel Danışmanlık Komitesi’ne giren Koç, burada iş dünyası, akademik ve kamu politikası alanlarında dünya çapında tanınmış 13 lider isimle görev alacak.

KİMLERLE ÇALIŞACAK?

Bankanın yönetim kurulunda, Fransa eski Maliye Bakanı ve Carrefour S.A. Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Breton gibi isimler yer alıyor. Başkanlığını Genel Müdür Brian Moynihan’ın yaptığı Bank of America’nın Küresel Danışmanlık Komitesi ayrıca, üst düzey banka yöneticilerine, kilit yerel pazarlardaki trendler ve yeni fırsatlar konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Moynihan, "Bank of America’nın, dünyanın her yanında faaliyet gösteren müşterileri var. Hizmet verdiğimiz müşterilerimiz için daha iyi bir ortak olmamızı sağlayacak görüş, tecrübe ve kararlarını bizimle paylaştıkları için Küresel Danışmanlık Komitesi liderlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Koç Holding, TÜPRAŞ, OPET, Aygaz ve ENTEK başta olmak üzere dev şirketleriyle, pek çok sektörde olduğu gibi Türkiye enerji sektöründe de dominant bir konuma sahip.

Güler Sabancı Siemens AG yönetiminde... TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler