1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aliağa Yüzen LNG Terminali'nin kullanım esasları belirlendi

Aliağa Yüzen LNG Terminali'nin kullanım esasları belirlendi

Enerji Günlüğü -  Etki Liman İşletmelerine ait Aliağa Yüzen LNG Terminali'nin (FSRU) temel kullanım usul ve esasları belirlendi.Enerji Piyasası Düzenleme...

Aliağa Yüzen LNG Terminali'nin kullanım esasları belirlendi

Enerji Günlüğü -  Etki Liman İşletmelerine ait Aliağa Yüzen LNG Terminali'nin (FSRU) temel kullanım usul ve esasları belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Etki Liman İşletmeleri Doğalgaz İthalat ve Ticaret A.Ş. Aliağa Yüzen LNG Terminali (FSRU) Temel Kullanım Usul ve Esasları'nı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

FSRU'dan hizmet almak isteyenler için açık, adil, şeffaf ve ayrımcılık gözetmeyen bir uygulama olşturulmasını amaçlayan bu usul ve esaslara göre, her hizmet alan ETKİ ile bir Terminal Hizmeti Sözleşmesi (THS) imzalayacak. 

Etki Terminali, mevcut durumda sadece LNG'nin FSRU'ya yanaştırılan gemilerden boşaltımı ve depolanması, depolanan LNG'nin gazlaştırılması ve iletim şebekesine gönderilmesi için kullanılacak. İhracat işlemleri ve Kara ve/veya Deniz Tankerlerine LNG yüklenmesi işlemlerinde kullanılmayacak. 

Terminalin yıllık maksimum gazlaştırma kapasitesi yılda 5 milyar 14 milyon 750 bin santimetremetreküp olacak. Günlük gazlaştırma kapasitesi ise 14.1 milyon metreküp olacak ve yaklaşık 20 milyon metreküpe kadar çıkabilecek.

Aliağa Yüzen LNG Terminalinin kullanım kapasitesi (depolama kapasitesi) 142.862 metreküp olacak. Asgari gazlaştırma miktarı ise boşaltım yapılmadığı durumda saatte 40 bin santimetreküp olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler