1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aliyev: Petrol üretimindeki azalma BP`nin hatası

Aliyev: Petrol üretimindeki azalma BP`nin hatası

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki petrol üretiminin azalmasından İngiliz BP şirketini sorumlu tuttu.Cumhurbaşkanı...

Aliyev: Petrol üretimindeki azalma BP`nin hatası

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki petrol üretiminin azalmasından İngiliz BP şirketini sorumlu tuttu.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkesindeki petrol üretiminin azalmasından ötürü 8.1 milyar dolarlık zarar oluştuğunu belirtti. İlham Aliyev, üretimdeki azalışın, İngiliz petrol devi BP'nin yanlış öngörülerinden ileri geldiğini söyledi. Bu açıklamalar üzerine BP'den yapılan açıklamada, petrol üretimindeki aksaklıkların, Azeri Devlet Şirketi SOCAR ile işbirliği yapılarak giderileceği belirtildi.
Azerbaycan’ın en büyük yabancı yatırımcısı olan BP; Azeri, Şirag ve Güneşli (AŞG) petrol sahalarını ve Şah Deniz gaz projesini işletiyor. Açıklamalara göre, BP'nin 2009 yılında yaptığı tahminlerden dolayı 6.5 milyon ton daha az petrol çıkarılırken, 2012 yılında bu rakamın 14.8 milyon tona ulaştığı belirtildi. BP'nin sorumlu tutulduğu Hazar Denizi'ndeki petrol üretiminde yaşanan bu gerilemeyle ilgili BP eleştirileri kısmen kabul ediyor. Şirketin açıklamalarında Azeri-Çırak-Güneşli'deki üretim sorunların giderilmesi amacıyla Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ile ortak çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler