1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aliyev: TANAP`ta ilk gaz akışı üç yıl sonra

Aliyev: TANAP`ta ilk gaz akışı üç yıl sonra

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP'ta ilk gaz akışının üç yıl sonra gerçekleşeceğinden emin olduğunu söyledi.Bakü'de...

Aliyev: TANAP`ta ilk gaz akışı üç yıl sonra

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP'ta ilk gaz akışının üç yıl sonra gerçekleşeceğinden emin olduğunu söyledi.

Bakü'de düzenlenen 22. Hazar Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Fuarı'nın açılış konuşmasını yapan Aliyev,"Şahdeniz" havzasından çıkartılacak doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "TANAP projesinde ilk gaz akışının 3 yıl sonra gerçekleşeceğine eminim. Böylece "Şahdeniz" gazı Türkiye ve Gürcistan'a ihraç edilecek." dedi.

Bu yıl mart ayında Türkiye'de TANAP projesine start verdiklerini belirten Aliyev, böylece Güney Gaz Koridoru'nun realiteye dönüştüğünü söyledi.

TANAP'ın bir ayağını oluşturduğu TAP projesinin icrasında da sorun yaşanacağına inanmadığını bildiren İlham Aliyev,ortaklar arasında yaşanabilecek bütün sorunların karşılıklı çıkarlar gözetilerek yapılacak müzakerelerde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler