1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aliyev: Türkiye’deki enerji güvenliği dünya için önemli

Aliyev: Türkiye’deki enerji güvenliği dünya için önemli

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’deki enerji güvenliğinin tüm dünya için çok önemli olduğunu söyledi. Azerbaycan...

Aliyev: Türkiye’deki enerji güvenliği dünya için önemli

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’deki enerji güvenliğinin tüm dünya için çok önemli olduğunu söyledi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 23. Dünya Enerji Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji dünyasında önemli bir role sahip olduğunu belirttti. Türkiye'deki enerji güvenliğinin sadece dost ülkeler için değil tüm dünya için çok önemli olduğunu vurgulayan Azerbaycan Lideri Aliyev, “19. yüzyıl başlarında ilk kez sanayisel petrol çıkarıldı. Sonra ise denizde çıkarılan petrol ilk kez Azerbaycan’da yapıldı. Çıralı ve Güneşli petrol yatakları dünyadaki en büyük petrol sahalarından biridir” dedi. Azerbaycan’ın dünya pazarlarına çıkışı olmayan ülkelerden biri olduğu için üç boru hattına sahip olduğunu kaydeden İlham Aliyev, “Yine dünyanın en büyük doğal gaz sahası Şahdeniz, Azerbaycan’da bulunuyor” diye konuştu.

Aliyev, Azerbaycan Şahdeniz doğalgazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak TANAP anlaşmasını da tarihi bir anlaşma olarak nitelendirdi. 

Enerji Günlüğü 
Önceki ve Sonraki Haberler