1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Alkarbon Enerji, Samsun kömür tesisini genişletecek

Alkarbon Enerji, Samsun kömür tesisini genişletecek

Alkarbon Enerji, Samsun’daki kömür eleme depolama paketleme tesisinde alanın yeterli gelmemesi nedeniyle tesis alanını 2649 m2 genişletecek.

Alkarbon Enerji, Samsun kömür tesisini genişletecek

Enerji Günlüğü - Samsun’un Tekkeköy ilçesi sınırları içinde işletilmekte olan kömür eleme depolama paketleme tesisinde tesis alanı genişletilecek. 

Alkarbon Enerji Madencilik ve Tic. A.Ş. tarafından kömür eleme depolama paketleme faaliyeti yürütülen Samsun İli Tekkeköy İlçesinde alanın yeterli gelmemesi nedeniyle 1 ada 4 nolu parselin faaliyet alanına eklenmesine ihtiyaç duyuluyor. 5 milyon lira değerindeki proje kapsamında mevcut durumda 11339 m2 olan tesis alanının 2649 m2 genişletilmesi planlanıyor. Tesiste yılda 163 bin 600 ton olan üretim kapasitesi ise değişmeyecek. 

Tesiste yurt dışından ithal edilerek gemilerle alternatifli olarak Samsun limanından, Yeşilyurt veya Toros Gübre’ye ait iskeleden getirilen dökme kömür (tuvenan), gemiden vinçler vasıtasıyla kamyonlar yüklenerek firmanın depolama alanına getiriliyor. Tesiste yıllık 163.600 ton kömür elenmesi ve 130.560 ton elenmiş ve paketlenmiş kömür, 23.040 ton kömür tozu üretimi planlanıyor. Tesiste 365 gün boyunca depolama yapılacak olup günlük kömür depolama kapasitesi 2840 ton/gün olacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler