1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alman EnBW, Türkiye`de 2 bin MW`lik yatırım hedefliyor

Alman EnBW, Türkiye`de 2 bin MW`lik yatırım hedefliyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji devi EnBW, Türkiye'de yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretiminde 2 bin MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.Almanya'nın...

Alman EnBW, Türkiye`de 2 bin MW`lik yatırım hedefliyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji devi EnBW, Türkiye'de yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretiminde 2 bin MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.
Almanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW AG'nin CEO’su Frank Mastiaux, Borusan Holding'le ortak oldukları  enerji yatırımları şirketi Borusan EnBW'nin, Tekirdağ'da kurmakta olduğu Balabanlı Rüzgar Santrali'nin yatırım başlangıç törenine katıldı. Mastiaux, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti Çevre, İklim ve Enerji Yönetimi Bakanı Franz Untersteller'in de hazır bulundukları törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de Borusan'ı ortak olarak seçmekle isabetli bir karar verdiklerinin her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını ifade etti. Türkiye'nin enerji yatırımları açısından önemli bir ülke olduğunu belirten Mastiaux, Borusan EnBW ile Türkiye'de yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji yatırımlarının artarak devam edeceğini anlattı. Mastiaux, "Partnerimiz Borusan ile birlikte Türkiye'de toplam 2 bin MW'lik toplam kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Borusan EnBW Tekirdağ Balabanlı Rüzgar Santrali'ne start verdi...

Önceki ve Sonraki Haberler