1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Alman Encavis İspanya’daki 300 MW’lık GES’ini şebekeye bağladı

Alman Encavis İspanya’daki 300 MW’lık GES’ini şebekeye bağladı

Alman Encavis şirketi, İspanya’da kurduğu 300 MW kapasiteli Talayuela Güneş Enerjisi Santrali’nden İspanya elektrik şebekesine elektrik vermeye başladı.

Alman Encavis İspanya’daki 300 MW’lık GES’ini şebekeye bağladı

Enerji Günlüğü - Alman Encavis şirketi, İspanya’da kurduğu 300 MW kapasiteli Talayuela Güneş Enerjisi Santrali’nden İspanya elektrik şebekesine elektrik vermeye başladı.

Alman enerji Şirketi Encavis AG, İspanya’nın Extremadura bölgesindeki 300 MWp kapasiteli Talayuela Güneş Enerjisi Santrali’nin şebeke bağlantısını gerçekleştirdiğini ve ilk elektriğini şebekeye verildiğini açıkladı. Santral herhangi bir kamu sübvansiyonu olmadan kuruldu. Santralde üretilen elektrik adı açıklanmayan bir tarafla imzalanan 10 yıllık bir enerji satın alma anlaşması (PPA) ile satılacak. 

Encavis’in 2018’de % 80'lik bir hisse satın alarak çoğunluk sahibi olduğu santral projesi, İngiltere merkezli Solarcentury tarafından geliştirildi.

Encavis CEO'su Dr. Dierk Paskert, "İspanya'da olduğu gibi diğer birçok Avrupa ülkesinde de önümüzdeki süreçte uzun vadeli özel enerji satın alma anlaşmaları (PPA'lar) yaparak, büyüyen pazardan güçlü bir şekilde yararlanacağız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler