1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Alman enerji şirketi E.ON ikiye bölünecek

Alman enerji şirketi E.ON ikiye bölünecek

Enerji Günlüğü – Alman enerji şirketi E.ON, biri yenilenebilir enerji ve diğeri de geleneksel enerjiye odaklanmak üzere iki ayrı firmaya bölünmeyi planlıyor.Almanya'nın...

Alman enerji şirketi E.ON ikiye bölünecek

Enerji Günlüğü – Alman enerji şirketi E.ON, biri yenilenebilir enerji ve diğeri de geleneksel enerjiye odaklanmak üzere iki ayrı firmaya bölünmeyi planlıyor.

Almanya'nın en büyük enerji şirketi E.ON, pazar günü yaptığı açıklama ile enerji pazarındaki hızlı değişimleri ele almak ve varlıklarının değerlenmesini kolaylaştırmak amacıyla bir tanesi yenilenebilir enerji ve diğeri de geleneksel enerjiye odaklanmak üzere 2 ayrı firmaya ayrılmayı planladığını duyurdu.

E.ON yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji aktivitelerine, enerji dağıtımına ve enerji verimliliği hizmetlerine odaklanmak istediğini belirterek, enerji üretim, enerji ticareti ve petrol alanındaki faaliyetlerinin çoğunu bünyesinden ayıracağını belirtti.

Bölünme sebebiyle işten çıkarılmaların gerçekleşmeyeceği vurgulanan açıklamada, "Almanya'nın Ren-Ruhr bölgesinde konuşlanacak yeni firma 20 bin kişiye istihdam sağlayacak ve değişmiş bir piyasa ortamında iş güvenliğini sağlamak için daha iyi bir platform sunacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şirketin İspanya ve Portekiz'deki tüm faaliyetlerini Avustralyalı bir yatırım firması olan Macquarie'ye 2,5 milyar Euro(ya satma konusunda anlaştığı da belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen E.ON Denetleme Kurulu Başkanı Werner Wenning, "Denetleme Kurulu'nun çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza, geleceğe yönelik açık umutlar veren yeni stratejimizin oy birliğiyle kabul edilmesinden dolayı memnunum" ifadelerini kullandı.

E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Johannes Teyssen ise küresel enerji piyasalarında ve teknik yenilikteki dramatik değişikliklere ve daha farklı müşteri beklentilerine cevap vermenin gerekli olduğuna inandıklarını ve bu anlamda cesaretli bir adım attıklarını dile getirdi.

"E.ON'un mevcut geniş iş modeli artık yeni zorluklara hitap etmiyor. Bu yüzden işimizi önemli ölçüde farklı kurmak istiyoruz" görüşünü paylaşan Teyssen, dönüşüm için arz güvenliğini sağlayacak sağlam ve bağımsız bir firma oluşturacaklarına da dikkati çekti.

E.ON'un açıklamasına göre bölünme 2016 yılı Genel Kurul toplantısı sonrasında uygulamaya girecek.

Önceki ve Sonraki Haberler