1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alman Lilium elektrikli jet ağını Brezilya'ya taşıyacak

Alman Lilium elektrikli jet ağını Brezilya'ya taşıyacak

Alman uçan taksi startup'ı Lilium, Brezilya merkezli hava yolu şirketi Azul'a 220 adet elektrikli jet satarak bir elektrikli hava taksi ağı kuracak.

Alman Lilium elektrikli jet ağını Brezilya'ya taşıyacak

Enerji Günlüğü - Alman uçan taksi startup'ı Lilium, Brezilya merkezli hava yolu şirketi Azul'a 220 adet elektrikli jet satarak bir elektrikli hava taksi ağı kuracak.

Almanya'da dikey kalkıp inebilen tamamen elektrikli jet uçakları geliştirmeye odaklanan bir startup olan Lilium, Brezilyalı havayolu şirketi Azul S.A. ile kuracağı yeni bir ortaklıkla elektrikli hava taksi ağını Brezilya'ya taşımaya hazırlanıyor. Lilium yaptığı açıklamada, Azul'a 220 adet 7 koltuklu Lilium Jeti toplamda 1 milyar dolara satmayı planladığını duyurdu. Açıklamaya göre iki şirket Brezilya'da 2025'te başlaması beklenen özel bir eVTOL ağı kurmak için müzakerelere başlamayı planlıyor.

Açıklamaya göre her bir Lilium jetinin Azul'a maliyeti 4,5 milyon dolar olacak. Lilium ve Azul, Brezilya'da 2021-2025 arasında eVTOL olarak adlandırılan dikey kalkış ve iniş yapabilen hava taksilerinin çalıştığı bir ağ oluşturacaklar. Lilium yöneticisi Alex Assily'nin verdiği bilgiye göre elektrikli jet saatte 175 mil hızla uçabilecek, menzili ise 155 mil olacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler