1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Alman NeXtWind 750 milyon dolar yatırım aldı

Alman NeXtWind 750 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli enerji girişimi NeXtWind, Almanya’da eskiyen rüzgar enerji santrallerini güçlendirme çalışmalarını genişletmek üzere 750 milyon dolar yeni yatırım aldı.

Alman NeXtWind 750 milyon dolar yatırım aldı

Enerji Günlüğü - Berlin merkezli NeXtWind, eskiyen rüzgar türbinlerini yeniden güçlendirmeyi ve Almanya'nın enerji arzını yeniden tanımlamayı amaçlayan sürdürülebilir enerji çözümleri için 750 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli enerji start-up’ı NeXtWind, Kuzey ve Doğu Almanya'daki on rüzgar santrali portföyünü geliştirerek Almanya'daki sürdürülebilir enerji çözümlerine yönelik taahhütlerini genişletecek ve 'Almanya'nın ağırlıklı olarak eskimiş rüzgar türbinlerini yeniden güçlendirecek’. Lars B. Meyer, Werner Süss ve Ewald Woste tarafından kurulan Girişim, PSP Investments, IMCO ve Sandbrook Capital'dan 750 milyon dolar yatırım aldı. 

Girişim aldığı bu yeni yatırımla, Almanya'da "önemli bir sürdürülebilir enerji üreticisi" olma hedefiyle daha fazla rüzgar enerjisi santrali satın almayı, 'Almanya'nın ağırlıklı olarak yaşlı rüzgar türbinlerinin yeniden güçlendirilmesini' sağlamayı ve iş modelinin uygulanmasını hızlandırmayı planlıyor. 

“ENERJİ TEDARİKİNİ YENİDEN TANIMLAMAK İSTİYORUZ”

Girişimin kurucularından Süss konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Fotovoltaik sistemlerle ve ara depolama için bataryalarla kombinasyona uygun rüzgar santrallerini belirliyoruz. Klasik enerji tedarikini yeşil, merkezi olmayan ve sürdürülebilir olarak yeniden tanımlamak istiyoruz” ifadesini kullandı. 

2022 sonunda yaklaşık 58 gigawatt'lık kurulu enerji üretim kapasitesiyle Almanya, Avrupa'nın en büyük karasal rüzgar pazarı olarak öne çıkıyor. Bu kapasitenin yaklaşık %30'u, yani yaklaşık 13 bin rüzgar türbinin 15 yıl veya daha uzun süredir faaliyette olduğu biliniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler