1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alman Ostrom 9,3 milyon euro yatırım aldı

Alman Ostrom 9,3 milyon euro yatırım aldı

Amerika merkezli Adjacent ve Union Square Ventures şirketleri, enerji yönetimi platformunu Avrupa'ya taşımak için Ostrom'a yatırım yaptılar.

Alman Ostrom 9,3 milyon euro yatırım aldı

Enerji Günlüğü - Alman akıllı yeşil enerji sağlayıcısı Ostrom, tüketicilerin daha az elektrik kullanmasına yardımcı olmak için ABDli şirketler Adjacent ve Union Square Ventures’dan 9,3 milyon euro yatırım aldı.

Yeşil enerjiye geçişi daha kolay ve hesaplı hâle getirmeyi hedefleyen Berlin merkezli girişim Ostrom'un 9,3 milyon euro yatırım aldığı bildirildi. Girişim, 2022'nin başında 4,4 milyon avroluk bir yatırım daha almıştı. ABDli şirketler Adjacent ve Union Square Ventures’dan sağlanan bu yeni yatırımla birlikte Ostrom’un aldığı yatırım miktarı yaklaşık 14 milyon euro oldu. 

Yeni finansman, akıllı sayaç desteği, gerçek zamanlı dinamik fiyatlandırma tarifeleri, elektrikli araç (EV) şarjı, ısı pompası optimizasyonu ve daha fazlasını içeren teklifini genişletmek için kullanılacak.

YEŞİL ENERJİYE GEÇİŞ PAHALI VE ZAHMETLİ OLMAMALI

Yeşil enerjiye geçişin tüketiciler için pahalı ve zahmetli olmaması gerektiği misyonuyla yola çıkan Ostrom, tüketicilerin enerji tüketimlerini kontrol etmelerine yardımcı olan akıllı bir enerji yönetimi platformu sunuyor. Ostrom'un yalnızca sabit bir aylık ücretle, maliyetine elektrik sağlayan iş modeli, şu anda 1.500'den fazla şehir ile kasabada kullanılıyor ve 400'den fazla başka enerji tedarikçisinden de müşteri kazanmış bulunuyor. Bu durum, Ostrom'u Almanya'daki enerji sağlayıcıları arasında ilk %10'a girdiği anlamında geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler