1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Alman RWE Nabucco projesinden çekiliyor

Alman RWE Nabucco projesinden çekiliyor

Enerji Günlüğü - Alman RWE, Nabucco’dan çıkmak için görüşmeler yapıyor. İngiliz Financial Times gazetesi, Alman enerji şirketi RWEAG’nin Nabucco...

Alman RWE Nabucco projesinden çekiliyor

Enerji Günlüğü - Alman RWE, Nabucco’dan çıkmak için görüşmeler yapıyor. İngiliz Financial Times gazetesi, Alman enerji şirketi RWEAG’nin Nabucco projesinden çıkmak istediğini, projede bulunan yüzde 16,7’lik hissesinin yeni sahibinin iseAvusturyalı OMV şirketinin olabileceğini yazdı.
RWE ve OMV şirketlerinden projedeki katılımcıların muhtemel değişimi hakkında açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz Nisan ayında RWE AG Müdürü Jurgen Grossman, şirketin Nabucco projesindeki katılım planlarını değiştirebileceğini açıklamış, en önemli görevin Hazar gazının Avrupa’ya taşınması olduğunu ve bu gazı başka boru hatlarından gelmesinin kendilerini sevindireceğini belirtmişti. Açıklamada, RWE’nin vergi yükünü düşürmesi gerektiğindenNabucco’dan vazgeçerek önemli bir tutarı tasarruf edebileceği belirtilmişti.
Hazar gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak “Güney Gaz Koridoru”nun projelerinden biri olan Nabucco’daşu anda yüzde 16,7’lik eşit paylara sahip altı şirket bulunuyor.2013 yılında gaz boru hattının yapımına başlaması öngörülenNabucco üzerinden ilk gazı sevkiyatının ise 2017’de yapılması planlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler