1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Alman wpd Makedonya’da rüzgar yatırımı yapacak

Alman wpd Makedonya’da rüzgar yatırımı yapacak

Alman yenilenebilir enerji şirketi wpd, Makedonya’da 290 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak 400 MW’lık rüzgar santrali kuracak.

Alman wpd Makedonya’da rüzgar yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Alman yenilenebilir enerji şirketi wpd, Makedonya’da 290 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak 400 MW’lık rüzgar santrali kuracak.

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev yaptığı açıklamada, Alman rüzgar ve güneş enerjisi geliştiricisi wpd'nin Kuzey Makedonya'da 400 megavatlık (MW) bir rüzgar santrali inşa etmek için 500 milyon euro (578 milyon dolar) yatırım yapacağını duyurdu. 

Zaev, Üsküp'te düzenlediği basın toplantısında bu yatırımın bağımsızlık ilanından bu yana Kuzey Makedonya ekonomisine yapılan en büyük doğrudan yeşil yatırım olduğunu kaydetti. 

SANTRAL 290 BİN KİŞİYE ELEKTRİK SAĞLAYACAK

Virovi Rüzgar Enerjisi Santrali, kömür ağırlıklı elektrik üretimine sahip Balkan ülkesinin yenilenebilir enerji dönüşümüne katkı sağlayacak. Santral üç aşamalı olarak kurulacak ve toplam 69 rüzgar türbininden oluşacak. Santralin 3 yıl içinde kurulumuna başlanması ve 6 yıl içinde de tamamlanması öngörülüyor. 

Santralde yılda 1.335,95 gigawattsaat elektrik üretilmesi ve 310.000 ton CO2 emisyonunun azaltılacağı tahmin ediliyor. Üretilen elektriğin 290 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler