1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Alman Yeşiller Partisi’nden Kuzey Akım 2’ye destek

Alman Yeşiller Partisi’nden Kuzey Akım 2’ye destek

Enerji Günlüğü - Alman Yeşiller Partisi milletvekili Jurgen Tritten, Kuzey Akımı-2 Boru Hattı’nın AB'yi Rusya'ya bağımlı kılacağı söyleminin...

Alman Yeşiller Partisi’nden Kuzey Akım 2’ye destek

Enerji Günlüğü - Alman Yeşiller Partisi milletvekili Jurgen Tritten, Kuzey Akımı-2 Boru Hattı’nın AB'yi Rusya'ya bağımlı kılacağı söyleminin doğru olmadığını kaydetti.

Alman Yeşiller Partisi milletvekili Jurgen Tritten Rusya ve Avrupa'nın enerji tedariğinde birbirlerine bağlı olduklarını ve durumun Kuzey Akımı 2 Boru Hattı’nın faaliyete başlamasıyla değişmeyeceğini söyledi. 

Alman Spiegel Online'a konuşan Tritten "Kuzey Akımı 2'nin bizi Rusya'ya bağımlı kılacağı söylemi doğru değil. Boru hattıyla sağlanan doğalgaz karşılıklı bağımlılığı getirir, çünkü tedarikçi ile alıcı arasındaki hat sürekli olarak güçlü" dedi. Alman vekil hatta tedarikçinin daha fazla bağımlı olduğunu çünkü alan tarafın başka kaynak bulabileceğini belirtti. Tritten, ABD’nin projeye karşı çıkmasını da kendi ekonomik çıkarları ve ‘Önce Amerika’ sloganı doğrultusunda değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

Ukrayna’da yaşanan iç savaştan sonra Kiev yönetimiyle sorunlar yaşayan Rusya, 2017’de başta Almanya olmak üzere Baltık Denizi ülkeleriyle Kuzey Akım 2 Boru Hattı Projesi anlaşmasına imza attı. Bu projeyle büyük çoğunluğu Ukrayna’dan Kuzey Avrupa’ya aktarılan gaz, Ukrayna saf dışı bırakılarak Baltık Denizi’nden toplamda bin 200 kilometrelik boru hattı ile doğrudan Kuzey Avrupa’ya aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler