1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanlar Hendek`te çöpten yakıt üretecek

Almanlar Hendek`te çöpten yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Almanya’nın geri dönüşüm ve katık atık yönetim sistemleri firması İmtech, çöplerin ekonomiye kazandırılması için Sakarya’nın...

Almanlar Hendek`te çöpten yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Almanya’nın geri dönüşüm ve katık atık yönetim sistemleri firması İmtech, çöplerin ekonomiye kazandırılması için Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde tesis kuracak. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 3 yıldır firmayla yapılan görüşmeler yapıldığını, anlaşmaya göre Sakarya değil çevre illerdeki çöplerin de değerlendirileceğini söyledi. Sakarya’nın Hendek İlçe Belediye Başkanı Ali İnci, İmtech adına İmtech MYT Teknoloji Direktörü Micheal Fischer, Proje Koordinatörü Betina Lewentraut Duran, İmtech Türkiye adına Akın Aksakal, İmtech MYT Teknoloji Avrupa Distribitör ve sorumlusu İREM&TRADE GmbH adınada owner Ceo Turgay Aykut, Türkiye Sorumlusu Suat Akın ile yürütülen görüşmeler sonunda, katı atıklardan fosil yakıt ve enerji üretilmesi konusunda anlaşma yapıldığını açıkladı.

ÇÖPLERİN YÜZDE 100'ÜNDEN YAKIT ÜRETİLECEK

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci görüşmeler sonrasında AR-GE, Eğitim ve Know How Tesisinin Hendek’te kurulmasının kararlaştırıldığını kaydederek ”Planlanan pilot tesiste yapılması hususunda görüşmeler bir adım ileri taşınmış, İmtech-Belediye-Üniversite-Bakanlık işbirliğinde yapılması hususunda tesislerin de ülkemizde getirilmesi için yeni bir görüşme sürecine girilmiştir" dedi. Başkan İnci, İmtech in geri dönüşüm tesislerini ülkemize getirmesi durumunda, ihtiyaç duyulan yansanayi için 400’ü aşkın işletmeye katkı sağlayacaği da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Üretilen fosil yakıt ile çöplerin yüzde yüz geri dönüşümü sağlanacak, bölgemizdeki ve ülkemizdeki özellikle çimento fabrikalarına hem sıfır CO2 emisyon değerine sahip, hem daha ucuz yeni bir alternatif yakıt üretileceği gibi, işletmelerin ithal ettikleri linyit kömür oranında ciddi bir azalma olarak ülke ekonomisine ciddi derecede katkı sağlanacak."

Önceki ve Sonraki Haberler