1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanlar, İnci’nin geri dönüşüm tesisinin yarısını aldı

Almanlar, İnci’nin geri dönüşüm tesisinin yarısını aldı

Enerji Günlüğü - Yılda 1.3 milyon tonluk elektronik eşyanın çöpe atıldığını gören Alman Alba Group, İnci Holding'in geri dönüşüm tesisinin yüzde...

Almanlar, İnci’nin geri dönüşüm tesisinin yarısını aldı

Enerji Günlüğü - Yılda 1.3 milyon tonluk elektronik eşyanın çöpe atıldığını gören Alman Alba Group, İnci Holding'in geri dönüşüm tesisinin yüzde 50'sini satın aldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti sonrası ilk yatırım haberi geri dönüşümden geldi. Bu konuda Avrupa'nın en büyüğü olan Alba Group, Türkiye'de her yıl çöpe atılan milyarlarca dolarlık teknolojik aletin geri dönüşümü için harekete geçti. Alman devi, İnci Holding'in İzmir'de faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisi Aten Atik'in yüzde 50'sini satın aldı.

Alba Group yetkilileriinden alınan bilgiye göre ortaklık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Angela Merkel'in Ankara'daki görüşmesi sırasında sonuçlandı. Almanya'dan ABD'ye 4 kıtada 200'den fazla iştiraki bulunan Alba Group'un 9 binden fazla çalışanı, 3.5 milyar euro cirosu bulunuyor. Dünya genelinde her yıl 50 milyon tonluk elektronik atık ortaya çıkıyor. Türkiye'de ise cep telefonlarından bilgisayara yılda 1.35 milyon tonluk elektronik cihaz çöpe atılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler