1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya 40 bin MW denizüstü RES hedefliyor

Almanya 40 bin MW denizüstü RES hedefliyor

Almanya 2040 yılına kadar 40 bin MW denizüstü (offshore) rüzgar santrali hedefliyor. Hükümetin bu kapsamda revize ettiği teşvik programı AB tarafından onaylandı.

Almanya 40 bin MW denizüstü RES hedefliyor

Enerji Günlüğü - Almanya 2040 yılına kadar 40 bin MW denizüstü (offshore) rüzgar santrali hedefliyor. Hükümetin bu kapsamda revize ettiği teşvik programı AB tarafından onaylandı.

Avrupa Komisyonu, AB Devlet yardımı kuralları uyarınca, Almanya’nın şu anda 7 bin 700 MW olan denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kurulu kapasitesini 2030 yılında 20 bin MW’a ve 2040 yılında da 40 bin MW'a yükseltmek için sübvansiyon programında yaptığı yeniliklere onay verdi. Onay 2026 yılına kadar geçerli olacak.

Komisyon yaptığı açıklamada, planın Avrupa Yeşil Anlaşması hedefleri ile uyumlu olduğunu ve rekabeti bozmadan denizüstü rüzgar enerjisinin gelişimini teşvik edeceğini belirtti. Planın Almanya'nın orta ve uzun vadeli çevre hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağına dikkat çekti.

Yeni program da mevcut program gibi, devletin denizüstü rüzgar gelişimi için önceden seçtiği belirli alanları ihale ettiği merkezi modele dayanıyor. Yine teşvikler, açık ve şeffaf rekabetçi ihalelerde en düşük teklif esasına göre belirlenecek olan elektrik piyasası fiyatının üzerine prim şeklinde verilecek ve 20 yıllık bir süre için ödenecek.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler