1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya batarya hücre üretimine 1 milyar euro destek ayırdı

Almanya batarya hücre üretimine 1 milyar euro destek ayırdı

Enerji Günlüğü - Almanya, 1 milyar euro destek ayırdığı elektrikli araçlar için batarya hücre üretimine 2021 yılı itibariyle başlamayı planlıyor.Almanya batarya...

Almanya batarya hücre üretimine 1 milyar euro destek ayırdı

Enerji Günlüğü - Almanya, 1 milyar euro destek ayırdığı elektrikli araçlar için batarya hücre üretimine 2021 yılı itibariyle başlamayı planlıyor.

Almanya batarya hücrelerini kendi içinde üretmeye kararlı. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada, batarya hücre üretiminin desteklenmesi için bütçeden 1 milyar euro ayırdıklarını ve Avrupa'da bu üretimi yapmakla ilgilenen birçok konsorsiyum bulunduğunu bildirdi. 

Avrupa'da büyük ölçekli batarya hücresi üretimi için zemini önümüzdeki aylarda oluşturmak istediklerini belirten Altmaier, "Batarya hücresi üretiminde ilk somut sonuçların yıl sonunda alınmasını bekliyoruz, bu konuya beklenenden daha büyük ilgi var" diye konuştu. 

Batarya hücresi üretimi için şirketler ile görüşmelere devam ettiklerini belirten Altmaier, üretim tesisleri için yer seçiminde konsorsiyum ile birlikte karar vereceklerini vurguladı. Batarya hücresi üretimi konusunda ilk spesifik kararın 2019 ilk çeyrek sonunda alınacağını belirten Altmaier, "İlk üretim hattı 2021'de hazır olabilir. İlk etapta konsorsiyum başına 1000-2000 istihdam oluşması bekleniyor" dedi. 

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic de yaptığı açıklamada batarya hücresi piyasasının 2025 yılında yıllık 250 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağının öngörüldüğünü ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler