1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya, Bulgaristan ve Romanya ile enerji görüştü

Almanya, Bulgaristan ve Romanya ile enerji görüştü

Enerji Günlüğü - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steienmeier Bulgaristan ve Romanya ile enerji konularını müzakere etti.Almanya Dışişleri Bakanı...

Almanya, Bulgaristan ve Romanya ile enerji görüştü

Enerji Günlüğü - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steienmeier Bulgaristan ve Romanya ile enerji konularını müzakere etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steienmeier Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Devlet Başkanı Rosen Plevneliev ve Başbakan Boyko Borisov ve Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ile enerji konularını görüştü.

Avurpa'nın güvenliği ve istikrarı için çalıştıklarını ve bölgede ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Steienmeier, Bulgaristan enerji projeleri ile ülkenin jeopolitik konumunu müzakere etti. Alman Bakan, ülkede bir Alman Otomotiv tesisi açmak istediklerini söyleyerek, Bulgaristan'ın reformlarını açıkça teşvik etti.

Başbakan Boyko Borisov, Steienmeier'ın Bulgaristan'a yatırım yapmak isteyen Alman şirketlerinin artabileceğini ifade ettiğini belirtti.

Romanya hükümeti resmi web sayfasından yapılan açıklamada, Alman Bakan ile görüşmede Romanya Başbakanının enerji güvenliği ile ilgili hedeflerini paylaştığı, özellikle de Moldova ile bir interkonnekte hattın yapılması konusuna vurgu yapıldığı ifade edildi.

Almanya, Bulgaristan'a en çok yatırım yapan ülkelerin başında geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler