1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya Bulgaristan`a Güney Akım için yardım edecek

Almanya Bulgaristan`a Güney Akım için yardım edecek

Enerji Günlüğü - Almanya Bulgaristan'a iptal edildiği açıklanan Güney Akım da dahil olmak üzere enerji projelerinde yardım edecek.Almanya Başbakanı...

Almanya Bulgaristan`a Güney Akım için yardım edecek

Enerji Günlüğü - Almanya Bulgaristan'a iptal edildiği açıklanan Güney Akım da dahil olmak üzere enerji projelerinde yardım edecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ile Berlin'de Pazartesi günü yaptığı toplantıda Bulgaristan'a Güney akım projesi de dahil olmak üzere enerji projeleri, yasal reform ve Avrupa fonları konularında öneri geliştirmeleri için uzman gönderme sözü verdi.

Güney Akım projesi ile ilgili ysal boyutlar Alman uzmanlar tarafından incelenecek ve sonra Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker, Angela Merkel, Boyko Borissov bir araya gelerek çözüm için atılacak ortak adımları konuşacaklar.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Güney Akım projesi ile ilgili bu soruna ilk müdahale eden taraflar oldukları için Merkel, Junker ve Avrupa Komisyonu yasa ekibine kişisel teşekkürlerini sunarak, gelecekte Bulgaristan topraklarından geçecek olan Nabucco, Güney Akım gibi büyük enerji projeleri için Rusya ile normal ilişkileri sürdürme ve aynı zamanda da AB yasa ve uygulamalarını da gözetme kararı aldıklarını söyledi.

BULGARİSTAN RUSYA İLE GÖRÜŞME TALEP ETTİ

Öte yandan, Rusya Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya ve Bulgaristan, Güney Akım boru hattı konusunu görüşecekler.

Bakanlık açıklamasında, "Bulgaristan tarafı Enerji Bakanlığı'ndan bir toplantı talebinde bulundu. Ancak görüşme tarihi belirlenmedi" ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler