1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya daha sıkı emisyon hedefine yanaşmıyor

Almanya daha sıkı emisyon hedefine yanaşmıyor

Enerji Günlüğü - Almanya, AB Komisyonu'nun sunduğu yeni ve daha sıkı emisyon azaltım hedeflerini reddederek, belirlemiş oldukları hedefleri yakalamaya...

Almanya daha sıkı emisyon hedefine yanaşmıyor

Enerji Günlüğü - Almanya, AB Komisyonu'nun sunduğu yeni ve daha sıkı emisyon azaltım hedeflerini reddederek, belirlemiş oldukları hedefleri yakalamaya odaklanmaları gerektiğini açıkladı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Komisyonu'nun geçtiğimiz ay ortaya koyduğu yeni, daha sıkı emisyon azaltım hedeflerini reddetti. Merkel, AB ülkelerinin hali hazırda kendi belirlemiş oldukları hedefleri yakalamaya odaklanmaları gerektiğini söyledi. ARD televizyonuna konuşan Merkel, "Yeni önerilerden memnun değilim. Bizim öncelikle hali hazırda kendimizin belirlediği hedeflere bağlı kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Yeni hedefler belirlemenin akıllıca olacağını düşünmüyorum" dedi. 

AB Komisyonu'nun iklim değişikliğinden sorumlu üyesi Miguel Arias Canete geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, AB ülkelerinde karbondioksit salınımının 2030'a kadar azaltılması için belirlenmiş olan hedefi yüzde 40-50 artırmayı düşündüğünü ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler