1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya doğal gaz arz güvenliğini arttırıyor

Almanya doğal gaz arz güvenliğini arttırıyor

Almanya, Almanya Ekonomi Bakanlığı, doğal gaz arzını güvence altına almak için İtalya ile yaptığı anlaşmayı komşu su  İsviçre ile genişletecek.

Almanya doğal gaz arz güvenliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Almanya Ekonomi Bakanlığı, olağanüstü bir gaz yetersizliği yaşanması durumunda karşılıklı destek sağlanması konusunda İsviçre ve İtalya ile üçlü dayanışma anlaşması yapacak.

Almanya Ekonomi Bakanlığı bir açıklama yaparak, Almanya ülke yönetiminin, doğal gaz arzında bir kriz olması durumunda İtalya ve İsviçre ile üç ülke arasında doğal gaz edinimi konusunda işbirliği yapılmasını içeren bir anlaşma imzalanmasını onayladığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, İsviçre Enerji Bakanı Albert Roesti, İtalya Enerji Bakanı Gilberto Pichetto Fratin'in önümüzdeki hafta Berlin'de düzenlenecek bir konferansta söz konusu anlaşmayı imzalayacakları belirtildi.

Anlaşma, Almanya ile İtalya arasında var olan anlaşmayı İsviçre'yi de kapsayacak biçimde genişleterek Almanya ve İtalya arasında doğal gaz geçişini güvence altına alıyor. Almanya ile İtalya’nın sınır komşusu ülkeler olmaması, buna karşılık İsviçre’nin Almanya’nın güney sınır komşusu, İtalya’nın ise kuzey sınır komşusu ülke olması durumundan yararlanılarak İtalya ile Almanya arasında gaz geçişinin İsviçre yoluyla güvence altına alınması sağlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler